Spiritualiteit, kan het ook fout gaan?

 • Dit onderwerp bevat 3 reacties, 4 deelnemers, en is laatst bijgewerkt op door .
Weergave van 3 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #770
   Pieter • Spiritoo
   Sleutelbeheerder

   Wat is spiritualiteit? Interesse in en leven vanuit het geestelijke? De vraag is hoe objectief dat wel is. Als we vertrekken vanuit onze conditionering, van tradities en van wat anderen erover menen te weten of te ervaren, dan kan het wel eens gevaarlijk worden voor anderen en voor onszelf. Voorbeelden genoeg dezer dagen en dat geldt zeker niet alleen voor zogenaamde moslim-extremisten, maar ook voor extreme vormen van andere godsdiensten/sekten. Het heet allemaal “spiritueel”.

   Ik zie spiritualiteit eerder als het zo objectief mogelijk ervaren van het geestelijke, zonder zich op de ervaringen van anderen te baseren, ook al zijn die interessant als studie. Het wonderbaarlijke is dat de geestelijke instelling een invloed heeft op de mogelijkheden van het (meervoudig) lichaam. Voorbeeld: sommige mensen hebben zelf geen enkele zogenaamd “spirituele” ervaring en kunnen dan ook moeilijk de grote verhalen van anderen geloven. Maar als je open staat voor het spirituele, verander je na een tijd vanzelf je hersenen, je hart en je hele lichamen-structuur. Zo kan het dat je na een tijd ineens wèl een drastische “spirituele” ervaring hebt. Ook al kan dat beter niet een krampachtig streven worden, vermits het niet persé in dit leven hoeft te gebeuren. Wie deze dingen gaat forceren, kan in gevaarlijk vaarwater terechtkomen. Bv. geforceerde uittredingen, kundalini-opwekking, te lang vasten, e.d.

   Als de tijd rijp is en de instelling geduldig en aanvaardend door inzicht, ipv egocentrisch streven naar geestelijk avontuur of spirituele status, dan komt alles op zijn tijd en in de grootste harmonie en gelukzaligheid. We zijn er dan aan toe, worden goed begeleid vanuit de geestelijke wereld en kunnen het aan. Dat wens ik iedereen toe. 🙂

   Wat zijn jullie inzichten en/of vragen hierover?

  • #775
   Susan
   Bijdrager

   Geen vragen, eens met wat je zegt Pieter, duidelijk en genuanceerd verwoord. We zijn allen al spirituele wezens in welke vorm/lichaam dan ook. Planten, dieren, insekten, alles wat “bestaat/is” evenzo in andere vorm, gecreeerd uit dezelfde bron, wat Native Indians als o.a. “Great Mystery”, “Sacred Source” benoemen. Wat je zegt Pieter, even kort samengevat, streef niet op allerlei geforceerde, intellectuele manieren om je eigen spiritualiteit te ont-dekken. Lees laatste alinea van Pieter : het zij zo ! Vind de echte, universele “waarheid” in jezelf en voel je gesteund door het Universum – geef je over met open hart en vertrouwen. Laat je ego los, want die is niet verbonden met je ziel, schept slechts illusie, separatie en chaos in je geest, vibreert op laag “energetische” frequentie.
   Love and Light Susan

  • #1761
   Dammor
   Bijdrager

   Spiritueel geïnteresseerden, neem een kijkje op: https://www.caeayaron.com
   En overweeg aan de activatie’s mee te doen. Deze vinden in Engeland plaats.

  • #3527

   Ervaringen delen kan een startpunt zijn om eigen spiritualiteit te ontdekken.
   Geleide meditaties kunnen soms een vertekende ervaring geven want die vertrekken altijd vanuit een bepaalde overtuiging van de persoon die ze geeft.
   Energetische initiaties kunnen een oplossing zijn vermits men voorhoud dat er voor hun een eerste deur is geopend, men moet nu de persoon zijn eigen weg laten gaan want zoals we zelf weten achter de eerste deur staan er verschillende andere, die keuze moeten ze zelf maken en ervaren, zo en zo alleen kan men spiritueel groeien.
   Spijtig dat soms het geld primeert op het idealisme wat echte spiritualiteit wel is.
   Pas op ik zeg niet dat er geen billijke vergoeding mag tegenover staan maar de minder gegoeden mogen NOOIT uit de boot vallen.

   Namaste Luc

   • Deze reactie is gewijzigd 1 week, 3 dagen geleden door .

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

LOG IN OP UW ACCOUNT MAAK NIEUWE ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
GEGEVENS VERGETEN?
×

Ga omhoog