Aan/uit-relaties: het JOJO-effect

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op door .
Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1872
   Pieter • Spiritoo
   Sleutelbeheerder

   Een veel voorkomende bron van leed zie ik bij relaties die maar blijven af- en aanspringen. Het is niet gemakkelijk om een lange relatie te beëindigen. Als één of beide partners tot de duidelijke slotsom zijn gekomen dat er belangrijke, onverenigbare aspecten zijn in een relatie, dan kan men besluiten om het af te breken.
   Maar men ziet dan dikwijls geen reden om totaal geen contact meer te hebben, want er blijft nog wel een mooie vriendschap over. Het probleem met die contacten is dat men de emotionele energie-uitwisseling behoudt. Bij de minste “onoplettendheid” kan men terug in de relatie vallen, terwijl men weet dat het niet werkt. Dat kan uitmonden in voortdurende af-aan-situaties. Het jojo-effect.
   De oplossing hiervoor is dan volgens mij, om een tijdelijke, volledige contactstop in te lassen. Zo kan men voor enkele maanden de emotionele binding laten “opdrogen” omdat het noodzakelijk is. Nadien in overleg terug een vriendschapsrelatie aangaan kan dan het beste eindresultaat zijn wat mogelijk is.
   Wie heeft hier ook ervaringen mee? Of vragen, opmerkingen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

LOG IN OP UW ACCOUNT MAAK NIEUWE ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
GEGEVENS VERGETEN?
×

Ga omhoog