Datum/Tijd
Date(s) - 09/03/2019
14:30 - 16:30

Locatie
De Roos

Website

Categorieën


Mieke Berger zal een lezing houden over Sri Nisargadatta Maharaj. Maharaj, zoals hij veelal wordt aangeduid, behoort tot de drie ‘groten’ van de vorige eeuw tezamen met Sri Ramana Maharshi en Sri Atmananda. Allen mystici in de traditie van Advaita Vedanta of non-dualiteit.
Maharaj is bekend vanwege zijn directe benadering, die in unieke gesprekken zijn bezoekers wees op het onontkoombare feit dat we niet ons lichaam en geest zijn, maar een alles omvattende Eenheid die geboorte en dood overstijgt. Telkenmale zette hij zijn bezoekers aan tot zelfonderzoek. Hij hield ons voor dat al onze problemen het gevolg zijn van onterechte identificatie met ons lichaam. Onaantastbaar geluk is in onszelf te vinden als we niet langer geloven in de illusie van een individueel, tijdelijk bestaan.

Maharaj is ook de Guru die duidelijk maakt dat de Guru als persoon niet buiten jezelf te vinden is. De lezing zal ook antwoord geven op de vraag hoe zijn wijsheid in ons praktisch, dagelijks bestaan ingepast kan worden.


LOG IN OP UW ACCOUNT MAAK NIEUWE ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
GEGEVENS VERGETEN?
×

Ga omhoog