Reageer op: Luchthartigheid

#1401
Susan
Deelnemer
Deelnemer

    Dank je wel voor je uitgebreide en inzichtvolle reaktie, waar ik het grotendeels mee eens ben. Wat je zegt, een positieve instelling kan zeker voortkomen uit conditionering en ten koste gaan van wat je echt voelt, maar niet “durft” te uiten om allerlei redenen, als ook, terecht opgemerkt, als vlucht gebruikt kan worden voor jezelf en ook om “aardig” gevonden te worden door anderen ! Het gaat natuurlijk om of je positieve instelling ECHT spontaan is, dus niet “gespeeld” – om positieve aandacht te trekken.
    Luchthartigheid is echter in mijn visie niet hetzelfde als een positieve instelling. Ik ken mensen die zeer positief ingesteld zijn, maar wie het aan luchthartigheid, zelfspot en humor ontbreekt. En ook andersom, mensen die niet opvallend positief in het leven staan om allerlei begrijpelijk redenen, toch met subtiele humor en zelfspot een groot, positief effect hebben op anderen, omdat humor ontwapent, een lichtere kijk op zaken, situaties geeft, persoonlijke als ook in ‘t algemeen. Althans als je er open voor staat kan het wel degelijk een transformerende waarde hebben, die als “spiegel” gebruikt kan worden. Luchthartigheid, als echt, komt naar mijn idee o.a. ook voort uit oprechte gevoelens van dankbaarheid, liefde, inzicht en overgave aan wat “is”, je geen controle over hebt, persoonlijk niet kunt veranderen. Weer de “strijd” tussen ego en je ware, authentieke zelf ?
    Inzicht leidt tot overzicht, tot uitzicht en wellicht (misschien) tot luchthartigheid en leven in eenheid…althans in mijn visie.
    Fijne dag en nogmaals hartelijk dank voor je reaktie Pieter.
    Met luchthartige, vriendelijke groet, Susan

    LOG IN OP UW ACCOUNT

    Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

     
    ×
    GEGEVENS VERGETEN?
    ×

    Ga omhoog