Reageer op: Luchthartigheid

#1400
Pieter • Spiritoo
Sleutelbeheerder

    Susan, we bepalen inderdaad zelf hoe we met alles omgaan. Waarbij dus niet zozeer de omstandigheden als wel onze reactie daarop, het verschil maken.
    Vraag is voor mij dan wel of die positieve instelling zijn oorsprong heeft in een diep besef van eenheid, ofwel dat het mogelijk een middel is om aan moeilijke omstandigheden te ontsnappen, waardoor die niet echt onder ogen worden gezien. Gebeurt ook veel. Met de hulp van muziek, dans, enz. de sfeer veranderen en zo de “miserie” vergeten.
    Een cruciaal verschil, want ook een “positieve” instelling kàn een conditionering zijn, die niets echt oplost. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut voor deze spontane belevingen, maar ik zie ook dat positiviteit soms als een vlucht gebruikt wordt.
    Dus luchthartigheid is mooi als het samengaat met inzicht. Anders kan het soms een uitstel zijn om de dingen onder ogen te zien.

    Anderzijds (wat jij vooral wou aangeven denk ik) is het goed om te beseffen dat gedachten en gevoelens ook gelijksoortige gedachten aantrekken, zowel positief als negatief, astraal en materieel.

    Dus tegelijk serieus en luchthartig in het leven staan …
    Inzicht=liefde=eenheid brengt uit zichzelf vreugde mee, van nature. 🙂

    LOG IN OP UW ACCOUNT

    Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

     
    ×
    GEGEVENS VERGETEN?
    ×

    Ga omhoog