Teken dringend de petitie tegen verplichte slimme meters!

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door .

 • Auteur
  Berichten
 • #2033

  Pieter • Spiritoo
  Sleutelbeheerder

  Vanaf 2019 wil de Vlaamse overheid digitale/slimme meters beginnen uitrollen. Het decreet hierover wordt gestemd in het Vlaams Parlement na de Paasvakantie 2018.

  Deze digitale elektriciteitsmeters zijn uitgerust met een communicatiemodule verbonden met het 4G-netwerk van Proximus. Daar bovenop zullen overal digitale gasmeters worden geïnstalleerd die draadloos verbonden zijn met de elektriciteitsmeter.

  Minister van Energie, Bart Tommelein (Open VLD), wil deze meters verplicht maken. Dat betekent dat men bij u thuis, in uw eigen woonst, verplicht twee draadloze zenders zal komen plaatsen. In het buitenland blijkt dat dergelijke meters honderden tot zelfs duizenden stralingspulsen per dag kunnen uitzenden.

  Daar bovenop komt nog eens de straling van alle meters die bij uw buren worden geplaatst en deze extra straling zal vanaf nu aanwezig zijn overal waar u komt (familie, vrienden, werk, winkels, …). Wellicht zal al dat bijkomende dataverkeer ook extra capaciteit vereisen van het 4G-netwerk en dus extra zendantennes.

  Het is ongezien dat de overheid mensen in hun eigen huis verplicht wil gaan blootstellen aan straling die de Wereldgezondheidsorganisatie officieel classificeerde als potentieel kankerverwekkend.

  Lees er alles over hier:
  https://www.change.org/p/minister-tommelein-geen-verplichte-invoering-slimme-meters

 • #2128

  Susan
  Bijdrager

  Ik weet er alles van en ben er absoluut tegen ! Ik huur en de ‘slimme meter’ is net aan de buitenmuur van mijn zitkamer. Hier in Frankrijk ook veel protest tegen en inmiddels is het ongeveer 750 gemeentes gelukt die te weigeren, mooi ! In Canada zijn ze helemaal VERBODEN (heb ik gehoord, dus hoop dat het waar is?) Ik zal proberen te tekenen en hoop dat ‘t lukt als ik ontdek HOE. Fijne zomer en het allerbeste gewenst, Susan

 • #2133

  Pieter • Spiritoo
  Sleutelbeheerder

  Hoi Susan, er is nog veel werk aan de winkel voor hen die het willen tegenhouden, om niet nog meer straling te moeten verduren. De negatieve gevolgen voor de gezondheid zijn intussen bewezen, maar de overheden zijn vooral geïnteresseerd in het kostenplaatje. Ik vrees dat ook in Canada het enkel daarover ($$$) gaat en bovendien zullen ze na de recente weigering, allicht later opnieuw proberen om het erdoor te krijgen.

  Om de petitie de tekenen is heel eenvoudig: een paar gegevens invullen en klikken op “tekenen”. 🙂
  Ook een (niet al tè) warme zomer gewenst,
  Pieter

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

LOG IN OP UW ACCOUNT MAAK NIEUWE ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×
MAAK ACCOUNT HEB JE AL EEN ACCOUNT?

 
×
GEGEVENS VERGETEN?
×

Ga omhoog