CrowdFunding oproep: Meer dan 100 gezinnen uit Stekene moeten verhuizen

 • Dit onderwerp bevat 0 reacties, 1 deelnemer, en is laatst bijgewerkt op door .
Weergave van 0 geneste reacties
 • Auteur
  Berichten
  • #1774
   XPloRR
   Bijdrager

   https://www.gofundme.com/100-gezinnen-moeten-verhuizen

   Een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) van de in opspraak gekomen gedeputeerde Geert Versnick dwingt meer dan 100 gezinnen, die al meer dan 25 jaar in de Koestraat/Stekene en omgeving wonen, om hun woning te verlaten. Europese richtlijnen eisen dat uitbreiding van havengebied moet gecompenseerd worden door natuurgebied. Omdat recreatiegebieden een relatief makkelijke prooi zijn, moeten de bewoners opkrassen, ondanks het feit dat ze jaren geleden hun woning met vergunning op recreatiebouwgrond mochten optrekken.

   2 van de 5 wijken die moeten verdwijnen

   De gedupeerden hebben zich verenigd in een actiegroep Recht Op Wonen (ROW), die de afgelopen jaren tevergeefs via diplomatisch overleg heeft getracht om ontslagnemend gedeputeerde Geert Versnick en zijn planologen van gedachten te doen veranderen. Dhr. Versnick weigerde al die jaren ook maar één keer rond te tafel te gaan zitten, laat staan dat hij de moeite nam om naar de verzuchtingen van de gedupeerden te luisteren.

   Het controversieel plan werd ondanks langdurig verzet op 21 juni 2017 door de provincie met een nipte meerderheid goedgekeurd ( https://oost-vlaanderen.notubiz.be/vergadering/373188/%2021-06-2017 item 11. Ruimtelijke planning – PRUP Stekene)
   De bewoners staan nu met hun rug tegen te muur.
   De deadline is augustus 2017. Dan moeten ze in theorie opkrassen, zonder dat ze daarvoor vergoed worden. Door de plannen komen honderden vergunde recreatiewoningen in bosgebied te liggen, met drastisch waardeverlies tot gevolg.

   Dit zijn de compacte vergunde woningen die de bewoners zullen moeten verlaten

   Omdat vreedzaam protest en diplomatisch verzet niets uithaalden, rest de gedupeerden nog slechts één uitweg: bezwaar aantekenen bij de Raad Van State. Deze procedure kost 10.000 €.

   Uw steun is daarom ontzettend belangrijk voor de gedupeerde bewoners. De fondsen moeten voor het einde van het jaar verzameld worden. Doe daarom vandaag nog een gift via de knop “Nu Doneren“. Wij zijn u ontzettend dankbaar!
   Link: https://www.gofundme.com/100-gezinnen-moeten-verhuizen

   Vergeet ook niet “Op Facebook Delen” aan te klikken en voeg een persoonlijke boodschap toe. Alleen op die manier heeft onze actie kans op slagen.

   Voor meer informatie zie: http://www.oost-vlaanderen.be/public/over_provincie/beleid_bestuur/provincieraad/agenda/index.cfm?agendaid=2830
   (Punt 9: Ruimtelijke planning – PRUP Stekene)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

LOG IN OP UW ACCOUNT MAAK NIEUWE ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
GEGEVENS VERGETEN?
×

Ga omhoog