6 op 10 dokters niet ingeënt tegen griep?!

Dit onderwerp bevat 3 reacties, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door .

 • Auteur
  Berichten
 • #1211

  Pieter • Spiritoo
  Sleutelbeheerder

  Terloops kwam op het VTM-nieuws het bericht dat 60% van de dokters en medisch personeel in België niet gevaccineerd zijn tegen griep. Dat moet toch echt wel een belletje doen rinkelen? Als zij het nog niet doen, kan het niet liggen aan een materiële belemmering of zogenaamde onwetendheid, want ze zitten er middenin. Enige conclusie die ik kan trekken is dat ze zelf twijfelen aan het nut of de veiligheid van vaccinaties.
  Vaccinaties op VTM-nieuws

 • #1212

  annabel
  Bijdrager

  Wat aanvullende informatie, weliswaar afkomstig uit Nederland, maar dit zal ongetwijfeld ook opgaan voor België (waar door de overheid géén gegevens worden vrijgegeven over het aantal en soort gemelde bijwerkingen):

  * Het aantal meldingen van de griepprik in het seizoen 2013-2014 is toegenomen met 57,5% ten opzichte van vorig seizoen.
  * Top 10 Lareb (meldpunt overheid Ndl) overzicht gemelde bijwerkingen:
  – ontsteking op de injectieplaats : 495
  – hoofdpijn : 230
  – spierpijn : 184
  – uitgebreide zwelling van gevaccineerde ledemaat : 93
  – griepachtige verschijnselen : 84
  – vermoeidheid : 61
  – braken : 54
  – diarree : 38
  – gewrichtspijn : 30
  – astma : 11
  – hartstilstand : 2
  * Ook is niet aangetoond dat vaccinatie van gezondheidszorgpersoneel influenza voorkomt bij bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen. Het gebruik dat nu in vele ziekenhuizen is doorgevoerd om het personeel influenzavaccinatie aan te bieden, wordt niet door bewijs uit gerandomiseerd onderzoek ondersteund.
  * In Ndl een nog lagere vaccinatiegraad binnen de zorg: ‘Uit ons onderzoek (RIVM) blijkt dat de vaccinatiegraad onder medewerkers van 45 Nederlandse ziekenhuizen in de winter van 2012-2013 13% was’.
  * Griepdeskundigen uiten hun twijfels in ZEMBLA over het nut en de veiligheid van het vaccin. https://www.youtube.com/watch?v=2J1s-0hoiG4&feature=youtu.be

 • #1217

  Pieter • Spiritoo
  Sleutelbeheerder

  Bedankt voor deze extra informatie. En een pluim voor ZEMBLA.
  Tip: als je de url (web-adres) van een YouTube-video op een aparte regel zet, dan “begrijpt” ons systeem wat het is en laat de video ineens in Spiritoo afspelen, zoals ik hieronder doe.

 • #1219

  annabel
  Bijdrager

  Zal er voortaan rekening mee houden Pieter. Dank voor de tip!

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.

LOG IN OP UW ACCOUNT MAAK NIEUWE ACCOUNT

 
×
MAAK ACCOUNT HEB JE AL EEN ACCOUNT?

 
×
GEGEVENS VERGETEN?
×

Ga omhoog