Datum/Tijd
Date(s) - 19/09/2015
15:00 - 19:00

Locatie
't Smiske

Website

Categorieën


Waarom Niet? spitte de vraag uit waarom ecologisch leven in deze tijdsgeest nu nog steeds niet vanzelfsprekend is, ondanks we allen weten dat we het hier allemaal aan het verkloten zijn.Met Daarom Wel! starten we een project dat ons denken doet veranderen. Als systeem, als politiek project,… als basis van een zoektocht om nu al te leven zoals we vermoeden dat er samen-geleefd dient te worden.
Zelfvoorzienender, duurzamer,… en meer afhankelijk en bewust van de natuur die ons zoveel rijkdom kan bieden.Het doel is een ‘Aarde vrijkopen’ door concreet een plek van veel eigenaars te maken, van veel diverse deelverantwoordelijkheden (keuken, atelier, tuin, concertruimte, vergaderlokalen, kleine woonplekken… zo open maken dat ze als gemeen-goed een nieuwe voelbare intrinsieke waarde worden).
Het doel is ook het economisch waardeloos maken om het te contrasteren met de economische wedloop die alles steeds te goedkoop of net te duur maakt.
Met een coöperatieve (CVBA-SO) als vehikel om op een duidelijke manier gelden te verzamelen.
De economische waarde wordt dan nul, de intrinsieke waarde is wat we er in consensus van maken.In de voormiddag bezoeken we een hoeve als voorbeeld. Vanaf 15u leggen we ons concept uit, verdiepen we ons in de zelfcorrigerende aspecten van een coöperatie en laten we ook u dromen als deel van een ecologisch geheel.


Laat een Antwoord achter


LOG IN OP UW ACCOUNT MAAK NIEUWE ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
GEGEVENS VERGETEN?
×

Ga omhoog